Home Evenementen Evenementen Overzicht Details - Bezoek DC Fabory in Tilburg

Evenement 

Titel:
Bezoek DC Fabory in Tilburg
Wanneer:
27-02-2014 - 27-02-2014 15:00 uur - 17:30 uur
Locatie:
Fabory - Tilburg
Categorie:
Het Doel Evenementen 2014

Omschrijving

Fabory is leverancier van bevestigingsmaterialen en andere MRO-artikelen. De groothandel beschikt in Tilburg over een centraal distributiecentrum van 40.000 m2. De 120.000 klanten worden bediend vanuit dit dc, vanuit één van de 85 afhaaldepots of vanuit de voorraadpunten in Tsjechië, Roemenië, Portugal, Verenigde Staten en Canada.

Miniload, good-to-man
Tijdens het bezoek krijgen de bezoekers een rondleiding door het warehouse en wordt er onder andere aandacht besteed aan de miniload voor kleine materialen. Het orderpicken hiervan vindt plaats volgens het principe good-to-man. Daarbij verzamelt de orderpicker niet zelf de bestelde goederen, maar komen ze via een transportsysteem naar hem toe. Hierdoor wordt de efficiency van het orderpicken verhoogd.

In het miniloadsysteem van Fabory  worden moduledozen met te picken materialen met automatische legbordkranen uit stellingen gehaald en op een transportbaan gedeponeerd. De dozen  worden hiermee naar een orderpickstation getransporteerd waar een orderpicker het aantal benodigde onderdelen uit de doos haalt. De doos wordt daarna terug getransporteerd naar de miniload en in de stellingen geplaatst.

Voorraadbeheer
De voorraad bestaat uit maar liefst 125.000 artikelen. Fabory heeft de servicegraad verbeterd van 96 tot 98%. Tegelijkertijd is al meer dan één miljoen euro aan voorraad gereduceerd.
De breedte van het assortiment leidt ertoe dat het beheer van de voorraad een lastige klus is. Fabory kent een groot aantal artikelen die slechts enkele keren per jaar worden besteld. Waar de meeste bedrijven genoeg hebben aan een indeling van artikelen in een A-, B- en C-categorie, heeft Fabory ook nog een D-, E- en F-categorie.
Met een nieuw systeem kan in deze categorie de voorraad met maar liefst 6,5 miljoen euro worden gereduceerd. Na één jaar is hiervan inmiddels 2,5 miljoen euro gerealiseerd.
Deze voorraadreductie is vooral mogelijk dankzij de betere verkoopprognoses. Goede verkoopprognoses zijn extra belangrijk omdat Fabory de meeste artikelen uit het Verre Oosten laat komen. Met levertijden die oplopen tot drie, vier of soms zelfs vijf maanden moet je dan goed weten wat je bestelt. De kans op voorraadtekorten wil Fabory het liefst minimaliseren. “Als we tekorten hebben, moeten we duur bijkopen in Europa en dat willen we voorkomen.” Minder voorraad is een mooie bijkomstigheid, maar niet het belangrijkste doel van Fabory. “Dat is een stijging van de servicegraad in de B- en C-categorie. Onze servicegraad lag rond de 96 procent. Die is inmiddels 98 procent geworden zonder dat de voorraad significant is gestegen.”

Schrijf je nu in. Het aantal plaatsen in beperkt. Leden hebben voorrang.

Let op: Neem bij voorkeur zelf veiligheidsschoenen mee. Het aantal beschikbare schoenen is nl. beperkt.

Programma

14:45     Ontvangst

15:00     Presentatie door Leon Broere, Manager Operations

16:00     Rondleiding

17:30     Afsluiting

Locatie

Venue:
Fabory
Straat:
Laurent Janssensstraat 112
Postcode:
5048 AW
Waar:
Tilburg

Deelnemer Login

Hier kunnen deelnemers van het laatste event toegang verkrijgen tot de presentatie(s). Je dient in het bezit te zijn van login naam en wachtwoord.Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland