Home Evenementen Evenementen Overzicht Details - Leiderschap voor de Supply Chain Professional

Evenement 

Titel:
Leiderschap voor de Supply Chain Professional
Wanneer:
27-10-2010 18:30 uur - 20:30 uur
Locatie:
Qurius - Zaltbommel
Categorie:
Het Doel Evenementen 2010

Omschrijving

 

Herken je dit?

Een snel veranderende business omgeving, klanten die steeds meer en hogere eisen stellen en voortdurende vernieuwing op ontwikkelingen van producten, diensten en ICT.

In het centrum van dit alles, jij, de supply chain manager (SCM), de persoon die vooral focust op het procesmatig coördineren van de keten, vaak grote groepen mensen (in-)direct aanstuurt en met een goede ketenregie iedere afdeling binnen een organisatie raakt.

Hoe verkrijg je als SCMer inzicht in je eigen persoonlijke drijfveren en die van anderen, hoe leer je dat gelijk hebben en gelijk krijgen niet hetzelfde is. En last but certainly not least hoe ontwikkel je, je van alleen manager naar manager en leider ?

Interesse? Kom dan naar de lezing en laat je via een interactief eerste deel, door Roland Slegers en Pieter Keeris begeleiden naar jouw beeld van leiderschap.

Na de pauze volgt een terugkoppeling: je krijgt als deelnemer in een kort tijdsbestek een visie op Leiderschap en je maakt kennis met inzichten in hoe gedrag tot stand komt.

Datum: Woensdag 27 oktober 2010
Locatie: Inspirience Center Qurius Zaltbommel
                 Van Voordenpark 1A, 5301 KP Zaltbommel

Sprekers 

Pieter C.H. Keeris (BSc)

Na zijn VWO diploma studeerde hij af aan het H.B.O./ Fontys in Eindhoven in zowel de Chirurgie als de Anesthesie Operatie Assistent opleidingen. De interesse voor dit vakgebied was aanwezig maar het bedrijfsleven trok hem sterker aan.

Via een commerciële functie als toeleverancier aan de gezondheidszorg kwam de grote ommezwaai in het buitenland (4,5 jaar Noord Afrika) waar hij het vakgebied logistiek vanaf de basis oppakte. Aansluitende studies op gebied Integrale Logistiek, Total Quality en Supply Chain Management gaven onderbouwing aan zijn praktische ervaringen.

Hij deed meer dan 20 jaar (inter-) nationale logistieke en management ervaring op in zowel consumptiegoederen als diensten en ontwikkelde zich tot een logistieke generalist. Van belang is te vermelden dat de jaren die hij in het buitenland heeft gewerkt en gewoond, hem zowel professioneel als ook in het privéleven gevormd hebben tot de persoon die hij nu is.

Zijn in 2007 opgerichte bedrijf, Vision-Share, richt zich op het begeleiden , ondersteunen en adviseren van (internationale ) bedrijven bij projecten, organisatie en trainingen die noodzakelijk worden geacht voor strategische professionalisering of inhoudelijke logistieke projecten, waarvoor intern niet de juiste of voldoende middelen aanwezig zijn. Er is bijvoorbeeld onvoldoende kennis om een project te beheren, of de juiste begeleiding ontbreekt.

Enkele recente opdrachtgevers: Emotron, Treeport Zundert, NEC Display Solutions, EVO Bedrijfsadvies, NEC Networks Solutions, gastdocent post-HBO EVO Logistiek Management, LOI schrijver/corrector Economie & Logistiek – Global Supply Chain Management.

Roland Slegers (MBA, EMIM)

Roland Slegers begon zijn carrière op 18 jarige leeftijd (1985) bij de Koninklijke Landmacht en studeerde er op 21 jarige leeftijd af als officier waarna hij zijn eerste management ervaring op deed. Na een aantal jaren heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar diverse management posities in, vooral, veranderende omgevingen ingevuld.

Na een aantal jaren bij zijn laatste werkgever Schuitema Levensmiddelen Groothandel diverse managementfuncties ingevuld te hebben heeft hij begin 2006  de keuze gemaakt om met zijn bedrijf Simtrec BV als zelfstandig interim manager/consultant binnen logistieke omgevingen veranderprocessen vorm te geven en te realiseren.

Verder richt hij zich al een aantal jaren op de logistiek voor e-Commerce waarbij hij onderzoek doet naar, publicaties schrijft over en oplossingen ontwikkeld voor het afleverproces, ook wel ‘The Last Mile’ genoemd. Ook geeft hij gastcolleges aan de TUe over dit onderwerp.

Daarnaast coacht hij directie en MT leden van logistieke bedrijven en organisaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en communicatie en geeft hij trainingen op dit vlak.

In december 2009 studeerde hij als eerste logistiek (interim) manager af aan het IIM/BU Nyenrode voor zijn  Masters Interventie Management. Deze studie verdiept zich in het gedrag van mensen in veranderende omgevingen waarbij in wordt gegaan op psychosociale en antropologische aspecten zoals; leiderschap, groepsdynamica, authenticiteit, drijfveren, persoonlijkheidskenmerken en zingeving. In het kader van deze studie publiceerde hij zijn boek “Interveniëren, Procesbegeleiding versus Inhoudsbeïnvloeding, een Paradox”.

Enkele opdrachtgevers van Simtrec BV zijn; Albert.nl, Christian Salvesen, DHL, Ceva Logistics, Brightpoint, Nutreco, asWatson, Westerman Logistics, Wincanton, CWS-boco, Technicolor.

 

Programma:
18.00u. - 18.30u. - ontvangst met koffie en broodjes
18.30u. - 19.15u. - deel 1 presentatie
19.15u. - 19.45u. - pauze
19.45u. - 20.30u. - deel 2 presentatie
20.30u. - 21.30u. – borrel


Prijs:
Voor leden van Het Doel EUR 10,= en voor niet-leden van Het Doel EUR 20,=.

Inschrijven: klik hier.

Locatie

Venue:
Qurius
Straat:
Van Voordenpark 1a
Postcode:
5301 KP
Waar:
Zaltbommel
Land:
Land: nl

Deelnemer Login

Hier kunnen deelnemers van het laatste event toegang verkrijgen tot de presentatie(s). Je dient in het bezit te zijn van login naam en wachtwoord.Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland