Home Evenementen Evenementen Overzicht Details - De succesvolle logisticus

Evenement 

Titel:
De succesvolle logisticus
Wanneer:
24-11-2009 18:30 uur - 20:30 uur
Locatie:
ProQua - Den Bosch
Categorie:
Het Doel Evenementen 2009

Omschrijving

De succesvolle logisticus
Duopresentatie door René Kerp en Niek Visarius.

Ondanks de kennis en ervaring van logistiek medewerkers (logistiek managers, Supply Chain Managers, SOP/MPS/MRP planners, voorraadbeheerders, demand planners enz.) heeft logistiek en Supply Chain Management het moeilijk zijn plaats te bewijzen in het geweld van andere bedrijfsfuncties zoals marketing & sales, finance, operations. Sterker nog, wij moeten onhaalbare toezeggingen van sales waarmaken en de rotzooi van anderen opruimen. Wat is hiervan de oorzaak? Zijn we wellicht onvoldoende in staat het belang en de impact van SCM over het voetlicht te brengen? Zijn we te bescheiden? Bestaat in organisaties het beeld dat we alleen maar met cijferwerk op de vierkante millimeter bezig zijn?

Hoe kun jij daar verbetering in bereiken?

Stelling:
Logistiek managers moeten en kunnen meer uit hun kennis halen en hun vakgebied in de organisatie de plaats geven die het verdient.

Niek en René zullen ingaan op de volgende onderwerpen:

  • hoe kan de logistiek manager meer rendement uit zijn kennis halen?
  • hoe verhoog je de effectiviteit en verhoog je kans op en mate van succes ?
  • hoe motiveer en inspireer je?
  • hoe pas je de kennis beter toe?

Wie zijn Niek & René?

Niek Visarius, Supply Chain professional met 25 jaar ervaring op senior management posities aan de verladerskant bij bedrijven als; Whirlpool, Ricoh, Cisco Systems, Rockwell Automation. Sinds een aantal jaren is Niek als zelfstandig adviseur werkzaam op het gebied van Supply Chain, Operations en als trainer.

René Kerp is een van de trainers/coaches van kerp&company, een trainingsorganisatie gespecialiseerd in trainingen op het gebied van atttitude-aanscherping. René heeft meer dan 14 jaar ervaring opgedaan in marketing, sales & management bij bedrijven als KPN en IBM. Tevens heeft hij een MBA van de Henley Business School, waarvoor hij een scriptie schreef over het competitief en concurrerend vermogen van bedrijven.Na diverse sales, marketing en management functies besloot hij in 2006 om voor zichzelf te beginnen.
Hij had diverse trainingen gehad van verschillende trainers en trainingsorganisaties, en hij vond dat de meeste trainingen niet enthousiasmerend waren, erg gedreven door beamers en sheets, er bleef weinig van hangen en het waren allemaal trainingen gericht op het aanleren van vaardigheden. Vandaar dat hij toen besloot te laten zien, dat het anders kan.
In november 2008 heeft René meegedaan als deelnemer aan het TV programma “Geboren Leiders”. Samen met 7 anderen heeft hij 4 weken doorgebracht in de ondoordringbare jungle van Oeganda. Dit TV programma is uitgezonden als 9 delige serie door de NCRV op Nederland 1 in maart en april 2009. Het doel van de expeditie was het ontdekken in dit sociaal-pscyhologisch experiment, wat leiderschap is en hoe je dat vorm kunt geven. Na 4 weken ontberingen op emotioneel, fysiek en psychologisch vlak, werd de finale gestreden om de titel “Geboren Leider”. René zat in de finale en verloor deze. Hij deelde echter wel mee in de hoofdprijs: een verblijf van 4 uur onder begeleiding van Martha Robbins (de expert op het gebied van berggorilla’s en hun gedrag) bij een groep berggorilla’s. Dit was een bijzondere en unieke leerervaring!

Inschrijven
Schrijf je hier in voor deelname en maak de deelnamekosten over op ING 4226552, t.n.v. Het Doel te Drunen. De deelnameprijs is € 10,- voor leden van Het Doel en € 30,- voor niet-leden.

Datum: 24 november
Locatie: BIM bedrijvencentrum de Rietvelden , Helftheuvelweg 11, 5222 AV  ’s-Hertogenbosch; Burgemeester Loeffzaal, tweede verdieping.

Agenda:
18.00   ontvangst met broodjes en koffie
18.30   lezing deel 1
19.15   pauze
19.45   lezing deel 2
20.15   vragen en discussie
20.30   afsluiting met borrel

Locatie

Venue:
ProQua
Straat:
Helftheuvelweg 11
Postcode:
5222 AV
Waar:
Den Bosch

Deelnemer Login

Hier kunnen deelnemers van het laatste event toegang verkrijgen tot de presentatie(s). Je dient in het bezit te zijn van login naam en wachtwoord.Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland