Home
Peter Roerig

Peter (1961) is na een bedrijfskundige studie terecht gekomen in de wereld van de internationals:
Mölnlycke (tegenwoordig SCA Hygiene), Scapino,later Vendex International, Abbott Logistics en nu FrieslandCampina. Dit heeft een aardig gevulde rugzak aan ervaring gevormd, variërend van FMCG, MedicalCare, Retail, Pharmaceuticals, en Dairy. Inkoop, verkoop, logistiek,warehousing, planning,  scheduling, Worldclass excellence, S&OP planning, change management, green fields, enz. zijn enkele ervaringsgebieden.


Inhoud presentatie

SCM leading the S&OP process: Handshake or Earthquake?

Wat gebeurt er als een sterk decentraal ingericht zuivelbedrijfbesluit Supply Chain Management te willen invoeren? Welke rol speelt S&OPin deze ommekeer? Waarom zou men überhaupt hieraan mee willen werken? Vragenals: “What’s in it for me?” en “Waar bemoeit die Supply Chain Manager zicheigenlijk wel mee?” komen aan de orde. Vanuit een zeer basaal ingerichteS&OP meeting, hebben we  een verdereverdiepingsslag gerealiseerd oa. tav. inhoud, deelnemers, voorbereiding,frequentie en consistentie.

Nu zijn we in een fase beland waarin het van hetgrootste belang is dat we ons business proces een meer integraal karakter gaanmeegeven. Hoe laten we Sales aanhaken, Finance en Marketing? Hoe zorgen we datinnovatieve projecten bijdragen en niet conflicterend zijn? Kortom, hoe realiseren we een Handshake en voorkomen we het gevoel van een Earthquake? De aanpak daarvoor en de key succes factoren zullen ook aan de orde komen.

Waaromis deze presentatie interessant?
Presentatie is interessant voor een ieder die ookeen integrale kijk op de business heeft, maar moeite heeft dat om te zetten ineen constructieve en effectieve aanpak. Dit is S&OP in practice!



 

Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland