Home
Walther Ploos van Amstel
Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel is een autoriteit op logistiek gebied met onder meer jarenlange ervaring als docent voor het hoger onderwijs.

Walther is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Daarna heeft hij gewerkt voor een producent van toiletpapier en een producent van was- en reinigingsmiddelen.

Walther is thans verbonden aan de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde van de Hogeschool van Amsterdam. Hij werkt daar aan onderwijs en kennisontwikkeling en de verdere internationalisering van de opleiding. Walther werkt verder samen met TNO Mobiliteit en Logistiek op het gebied van logistieke innovatie.

Walther doceert aan onder meer Universiteit Nyenrode, Universiteit van Tilburg, Universiteit Maastricht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Gent/Vlerick School of Management en Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij was ook een periode deeltijd hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie.

 

Inhoud presentatie

Sales & Operations Planning: de vijf domste fouten!

Ondernemingen met Sales & Operations Planning schakelen sneller. Zij zijn in staat om in een aantrekkende markt marktaandeel te vergroten door sneller en beter op de actuele vraag te anticiperen. Toch lukt dat niet iedere onderneming in de praktijk. Wat zijn nu de vijf domste fouten die je kunt maken?

Sales & Operations Planning is een prima concept! Maar zorg wel voor de juiste planningsregels op het juiste aggregatieniveau, denk in termen van contingency-planning, gebruik de juiste ICT-hulpmiddelen en zorg dat het logistieke huis eerst op orde is.

 

 

Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland