Home
Jan-Pedro Vis

Heeft u te maken met snel complexer wordende supply chains? Zorgen acquisities, nieuwe productielocaties, nieuwe markten en veranderende verkoopkanalen voor een ingewikkeld en versnipperd logistiek proces? Deze presentatie gaat over hoe DSM Engineering Plastics samen met IDS via een control tower concept Europees transport efficiënter en betrouwbaarder maken.

Jan Pedro Vis Manager Customer Service & Sales Operations bij DSM Engineering Plastics (DEP) en Paul van der Burg Director bij IDS vertellen hoe DEP meer controle heeft gekregen over hun vervoersstromen, kwaliteit en kosten door middel van een control tower-oplossing van IDS. Het transportmanagement van DEP voor het volledige Europese vervoer (ong. 18.000 zendingen per jaar) is uitbesteed aan een zgn. ketenregisseur die alle transportactiviteiten centraal aanstuurt middels haar ICT-platform. Zowel de contracten met vervoerders als de orders van alle fabrieken en BU's van DEP staan in dit systeem. Er wordt berekend hoe orders het meest efficiënt bij de klant komen, door onder meer zendingen te combineren. Dit heeft DEP een flinke tijd- en kosten besparing opgeleverd. Tevens is de klanttevredenheid omhoog gegaan. Daarnaast monitort IDS ook de prestaties van vervoerders, de CO2 uitstoot en kan ook facturatie aan vervoerders en de klachtenafhandeling uit handen nemen.  

DEP deelt tijdens deze middag graag haar ervaringen, maar gaat ook graag de discussie met u aan over de verdere optimalisatie van het logistieke proces.

 

 

Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland