Home
Rob van Ipenburg

Rob van Ipenburg is managing partner bij Quyntess, supply chain experts. Quyntess realiseert internationale projecten op gebied van ketensamenwerking waarbij onafhankelijke partijen samenwerken aan planning en execution processen die de 4 muren van de eigen onderneming en de firewall van de eigen IT systemen overschrijden. Rob heeft een achtergrond in bedrijfskunde en industrial management en is naast het werk bij Quyntess onder andere betrokken bij initiatieven om samenwerking in logistieke ketens te verbeteren.



MAN Truck and Bus, a Drum Buffer Rope implementation of a supply chain control tower.

De meeste supply chain visibility en collaboration projekten zijn erop gericht om informatie uit de keten zoveel mogelijk real time via electronische kanalen zichtbaar te maken om daarmee reactietijden te verkorten en problemen sneller te signaleren naar de deelnemers.
Daar is niets mis mee en voor veel bedrijven is dit al een enorme stap voorwaarts t.o.v. communicatie via e-mail, spreadsheets, telefoon en publiceren van data in een portal. Het blijft echter een kwestie van terug kijken naar wat er gebeurd is en dan zo snel mogelijk reageren.

Voor MAN zijn we een paar stappen verder gegaan door de planning van de montagelijn (drum) als uitgangspunt te nemen en daarmee via een pull mechanisme vanuit de supply chain collaboration de toeleveranciers en logistiek dienstverleners aan te sturen. In plaats van een monitoring tegen statische due dates “trekken” we het materiaal door de keten tegen een dynamisch productie schedule van de fabriek in St.Petersburg (zeg maar op 3500km afstand).



 

 

Sponsors

 

Lid over Het Doel

Een groot compliment is na de vele bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken dit jaar zeer op zijn plaats.
Ik heb nog nooit in een jaar aan zo veel interessante leerzame evenementen mogen meedoen.
Echt ‘SUPER’ (om het maar eens populair te zeggen).
 
Dat geldt ook voor de bedrijven waar we zijn geweest.
Ook voor hen een groot compliment voor de openheid en gastvrijheid.
Met WP Haton gisteren als schoolvoorbeeld.
Ook hier weer: Super !
 
Enig ‘nadeel’….dit smaakt naar meer….in 2017.
(en dan heb ik het niet over al dat lekkere brood van gisteren)
 
Zeer hartelijk bedankt voor een fantastisch jaar !
 
John Raaijmakers
Industrial Supply Chain Engineer
Thales Nederland